Ringenes Herre og Fiji Time!

Vi ønsket å se noen av stedene der Ringenes Herre filmene ble filmet så vi tok turen til en liten bondelandsby kallt Matamata for å oppleve litt Hobbitkultur. I nærheten av byen ligger Alexander Farm som ble utvalgt som området hvor innspillingen av Hobbiton scenene ble gjort. Vi var klar over at mesteparten av den lille fiktive landsbyen var ødelagt på grunn av Copyright, og fikk oss derfor litt av en overraskelse når vi så at byen holder på å bli gjenbygd for innspillingen av Hobbiten! Vi fikk se et par helt ferdige hobbithull, med dekorasjon og alt 😀

Vi dro videre til Lake Taupo hvor jeg gjorde mitt andre fallskjermhopp, denne gangen fra 15000 fot. Absolutt fantastisk 😀 og mye finere utsikt denne gang, i tillegg til et mye lengre frittfall 🙂

Så dro vi til Tongariro nasjonalpark hvor NZs mest kjente vulkaner ligger. Her tok vi en gåtur inn til vulkanen Ngaruhoe som er kjent for mange som «Mount Doom» fra Ringenes Herre. Det var en tung tur opp til toppen med en hellning på mer enn 45 grader, og kun grus og småstein å trøkke på. Toppen var snødekt, så det var litt kaldt, men den hadde små damputløp som vi varmet oss i 🙂

Etter tre uker med utrolig masse opplevelser følte vi at vi trengte en pause, så vi stoppet i Hamilton og slappet av noen dager på en Internettkafe, før vi reiste til Auckland for å fly videre til Fiji.

På Fiji ble vi møtt av et høyt «Bula» idet vi satte foten vår ut av flyet. Vi gikk direkte til et reiseselskap for å booke øyhopping på backpackerøyene utenfor østkysten. Vi fikk fort oppleve hva «Fiji Time» går ut på, ettersom det tok selskapet tre timer å få booket alt. Dagen etter reiste vi ut til den nordligste øya, en utrolig vakker båttur som tok fire timer. Her ble vi møtt av de ansatte på stranden som sang velkomstsang for oss. Vi fikk oppleve utrolig mye av fijikulturen allerede første kveld, med blant annet buladans og drikking av Kawa. Kawa er Fijis nasjonaldrikk, og blir laget ved å knuse en spesiell rot og filtrere den i vann. Det smakte som skittent vann, men skulle i god nok dose gi oss en god natts søvn (i tillegg gikk det rykter om at det også fungerte som et penisforstørrende middel :p).

Vi ble på Nacula tre dager og fikk se en lokal landsby, en sjøhule og utsikten fra nærmeste utkikkspunkt. Sjøhula var utrolig kul! Måtte blant annet dykke gjennom en kort tunnel for å komme inn i områder av hula, i tillegg til å klatre gjennom trange huler for til slutt å ende opp på en klippe som vi kunne hoppe ned i vannet fra 😀

Vi reiste videre sørover og kom til White Sandy Beach. Utrolig bra folk som drev stedet ga oss en uforglemmelig opplevelse. Fantastisk lokal dans utført av de lokale guttene, som også lærte oss litt Fiji og tok oss med for å spille Rugby.

Neste øy vi dro til, Kuata, var mindre men veldig vakker. Det gikk rykter om at scener fra filmen Cast Away var spilt inn på Kuata, men jeg så aldri noe jeg kjente igjen. Det var to fjell som man kunne klatre til topps med nesten vertikal stigning. Litt farlig å klatre på for en uerfaren klatrer ettersom det noen ganger var mer en 20 meter rett ned, men utsikten fra noen av hulene var ubeskrivelig flott. Turte ikke å klatre ned samme vei som jeg klatret opp så tok turen ned i tykk jungel på baksiden, ned til kysten hvor bølgene hadde erodert seg inn i fjellet, slik at det så ut som om noe hadde tatt et stort bitt.

Den siste øya vi dro til het Beachcomber og var ikke stort større enn at man kunne gå rundt på 5 minutter. Her hadde de en stor sovesal med plass til 120 personer, og en stor bar med livemusikk. Veldig god mat og bra liv på kvelden!

Det var trist å forlate småøyene og reise tilbake til hovedøya, men skal bli godt å komme tilbake til litt sivilisasjon også. Neste stopp blir Los Angeles, USA.

Reklamer

~ av kjetilhaddeland den 12/06/2010.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: